LCHF-BRÖD
Här kommer världens godaste LCHF bröd som endast innehåller 1,1 gram kolhydrater/skiva.
Tips! Jag brukar smöra formen istället för att ha bakplåtspapper och ta sesamfrön på smöret så brödet inte fastnar, blir ännu godare!!
Du blir otroligt mätt snabbt och det är som godast när det är nybakt, med bregott och en ostskiva på.
Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk (hittas bland glutenprodukterna i din butik, jag använder kruskakli)
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
Mixa allt till "mjöl"
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Gör så här
Mixa allan nötter och frön till "mjöl" i till exempel en mixer.
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk (hittas bland glutenprodukterna i din butik, jag använder kruskakli)
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
Mixa allt till "mjöl"
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Gör så här
Mixa allan nötter och frön till "mjöl" i till exempel en mixer.
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
Tips! Jag brukar smöra formen istället för att ha bakplåtspapper och ta sesamfrön på smöret så brödet inte fastnar, blir ännu godare!!
Kommentarer
Trackback